Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till den saknade

köksfläkten brummar
och dryper av flott
medans kaktusar
i plastiga krukor möglar bort

genom smutsiga fönster
med spår av vinterns regn
se grävmaskiner slumra
bakom rostiga stängsels hägn

söndagen kryper fram
på skorpiga slitna knän
kulturbilagans redaktör
får Heidenstam
att kännas modern

du känner att du är
av en helt annan sort
du hör grannarna ovan gräla
deras tös kontemplerar abort

du torkar fettfläckar kvar
från morgonens simpla spis
och tänker
det är bara på systemet
något verkligen är värt sitt pris

skatparet i granen
har precis börjat sin häckning
hjärtat slår som hårdast
när mobilen saknar täckning




Fri vers (Fri form) av Patrik Järf
Läst 326 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-22 01:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
välkomponerat. kontemplerar hade jag bytt mot överväger
2014-12-22

  Henrik Krantz
gillar den här. blir glad av den!
2014-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Järf
Patrik Järf