Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej och åter nej


produktivkrafternas utveckling

En bild i en bild.
Tummar som skriver på uteserveringen.
Kravallpoliser slickar i sig kulglass.
Sommarregnet väntar däruppe
ett stund till.

Flyr ner i tunnelbanans gemenskap.
Odören en vägg
av urin, mögel och lera.
Trampade körsbär, kanyler och barngråt.
Råttor jagar fram längs spåren.

Kryp.
Tänk om jag knuffar dig?
Feta smilande svin, håller ordning i myllret.
Håller ordning på mig.

Bilden förvrängs.
Det skaver så härligt.
Vi njuter osunt liv
och det gör ont.




Fri vers (Fri form) av Patrik Järf
Läst 88 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-01 17:59



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Mänskligheten är verkligen solkig, man kan förvisso undra över meningen med det hela. Men så ser man ljusglimtar här och där, och då "glömmer" man det. Det är både till välsignelse och förbannelse.
Stark dikt, ger verkliga intryck.
2023-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Järf
Patrik Järf