Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rörelse

Mitt i livets gråväder
blickar jag tillbaka
20 år.

Var det lika tomt på mening då?

Dom mörka tankarna
om mänskligheten
bekräftade.
Men det är lättare att välja livet
nu.

Att finna lycka i dom små tingen.
Ett äpple med perfekt syra
och sötma.

Ett leende från en främling på busshållsplatsen.

Att ta av sig skorna på en gräsmatta
och stjäla en stund vila
på lunchen.

Barn leker kull och gungar i parken.

Skrattar och stojar
gråter och skriker
retas och slåss

kommer alla att dö.


Men först kanske egna barn
som hatar.
Tar droger.
Tappar håret.
Får tandvärk.
Hjärtesorg.

Solens strålar värmer.
Jag vickar på tårna.
Minns hur mycket man såg fram emot lördagsgodiset.

Hur en kram verkligen kunde trösta.
Hur underbart det var att skratta.
Hur skönt det var att gråta.

En gammal tant med rullator trampar snett och ramlar när hon ska ner från trottoaren.

Hon skriker på hjälp.
Jag väntar på att någon annan
ska se henne.

Lägger mig ner på rygg igen och njuter av solen.
Snart är det över.








Fri vers av Patrik Järf
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-15 17:49



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Jag tror inte att du skulle lämna den gamla tanten där utan att hjälpa. Du är alltför medveten om att det är fel och inser att en sådan sak skulle förfölja dig i tankarna. Men kanske har du gjort det en gång och ångrar det nu.'
Jag tycker om ditt pekande på det stora i det lilla, att ta till vara och uppskatta de små glädjehändelsernas värde. Mörka stunder har vi alla.

2024-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Järf
Patrik Järf