Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mitten av november

jag vet
hur bränt kött luktar
men har aldrig
känt smaken
av vit fosfor

tittar på bilder
av barn
klädda i smutsiga kläder
hello kitty
hej spiderman
rosa färg
ljusblå färg

en liten hand
som gömmer nånting
en liten fot
en liten sko

så mycket blod
så mycket kött

magar uppsprättade av armeringsjärn

trasiga kroppar
krossade kroppar
styckade kroppar
sönderslitna kroppar
utraderade kroppar osv

en del finner tröst
i att man inte hinner
höra ljudet
av explosionen
som dödar en




Fri vers av Patrik Järf
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-11-12 15:39



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
ja, som lena sa
är det bara uppgivenhet
jag fick när jag började
titta på nyheterna igen
människor dör över hela världen
vad kan jag göra åt det?
uppgivenhet...
nu läser jag poesi
och lyssnar på musik
istället...
2023-11-13

    Lena Söderkvist VIP
Och vi matas så mycket med det att det till slut inte återstår annat än uppgivenhet. Världens ledare duger inte.
2023-11-12

  Känslan
Waow! Starkt !
2023-11-12

  karenina VIP
Starkt, nära och berörande kommer dina ord som målar fruktansvärda bilder
2023-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Järf
Patrik Järf