Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LÅTTEXT


Tupp utan kam

Som ensam tupp i hönsgården har jag fullt upp
Ja, som ensam tupp i hönsgården har jag fullt upp
Bonden han är kräsen så jag granskas under lupp

Tuppen innan mig var en tupp utan kam
Tuppen innan mig var helt och hållet utan skam
Bonden nackade kräket för han sprätte bara grus och damm


Bondens vassa blickar ser till att jag sköter mitt
Ja, bondens vassa blickar ser till att jag sköter mitt
Så dun och fjädrar ryker när hönsen får sitt

Tuppen innan mig fann plikten mödosam
Tuppen innan mig fjäskade och kråmade sig fram
Bonden nackade kräket för han sprätte bara grus och damm

Kackel, kackel, kackel
Höns från vägg till vägg
Kackel, kackel, kackel
Här ska göras ägg


Jag håller kammen högt fastän orken börjat tryta
Ja, jag håller kammen högt fastän orken börjat tryta
Jag stretar och står i för att slippa morans gryta

Tuppen innan mig var en tupp utan kam
Tuppen innan mig struntade i bondens program
Bonden nackade kräket för han sprätte bara grus och damm

Kackel, kackel, kackel
Höns från vägg till vägg
Kackel, kackel, kackel
Här ska göras ägg   

 




Fri vers av R Peiper VIP
Läst 299 gånger
Publicerad 2014-12-28 18:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

R Peiper VIP