Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LÅTTEXT


September -73, Chile

Vakter och stängsel vart än jag ser
Fångarna dom blir fler och fler
Jag blev gripen härom dagen av soldater med gevär
Med blodsmak i käften så vaknade jag här

Ändlösa dagar med vettskrämda skrik
Sargade kroppar bärs ut som lik
Vakterna fradgar som rabiata djur
Alla kryper undan för att slippa stå på tur

Kan ingen stoppa dessa galna generaler
Som profiterar i andras nöd
Och som uthungrade sjakaler
Gottar sig åt andras död

Sömnlösa nätter med plågsam tortyr
Vakterna kallar det ironiskt manikyr
Vi ska släcka elden som inom er pyr
För ingen lägger sig ostraffat i juntans bestyr




Fri vers av R Peiper VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-11 09:16



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Tack för att Du inte tillhör de tysta. Vi
2023-09-11
  > Nästa text
< Föregående

R Peiper VIP