Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nebraska. Längtar efter att få "segla" över prärien igen.


Rural country

Grain elevators and windmills

against the horizon

Lonely farmhouses and barns

Miles to the next one

Fields of grain

high grass and livestock

Four diesels are rumbling past

on hot rails

More than 100 hoppers

on the hook

I lost my count

 

Wide open spaces

Mostly windy

Do I like it?

Sure do

It reminds me of sailing

out on the ocean

You’re small in a

big world

You’ve to trust

Yourself

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-28 15:46



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Landsbygdens naturnära ljuvhet i ett långsammare tempo vi alla hade mått bättre av att leva. Fin liknelse med havet om att lita på sig själv och sin förmåga till överlevnad i samspel med naturen. Sköna doftbilder tecknade med penna når mig. Jag blir en cowboy till häst som i maklig takt rider över slättlandet.
2014-12-29

  Respons VIP
Spännande landskap. Bra ordat!
2014-12-29

    ej medlem längre
För den som växt upp med stora slätter är det säkert vackert och trivsamt.
2014-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg