Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lever på minnet, i böckerna och i verkligheten.


Mark Twain country

Mississippi Gulf Coast

squeezed between

its neighbours

Alabama and Louisiana

The river Mississippi

wide calm and

sometimes rapid-flowing

Moving sandbanks makes

it hard to navigate

for tugboats and

paddle steamers

 

When closing my eyes

I can see Huckleberry Finn

and his friend Jim

slowly floating

down the river

with their raft

 

It reminds me

of my youth

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-28 16:58



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Varma nära minnen kring naturupplevelse i harmoni som väcker pojken och äventyrsvärlden inom! Härlig läsning!
2014-12-29

  Respons VIP
En fin och nära beskrivning!
2014-12-29

    ej medlem längre
Det är underbart att kunna vandra i minnenas allé!
2014-12-28

    ej medlem längre
Så idylliskt det ser ut med flottfärden..
Trevligt med gamla minnen!
2014-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg