Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Längtan till våren.


Droppar droppar droppar


Nu smälter vintern bort
försvinner mellan mina fingrar
droppar droppar droppar

Var du lång eller kort
droppar till bäcken slingrar
ned från bergens toppar

Vattendroppen kryper ner
snödroppen kryper upp
vad är det jag ser
skådar naturen genom lupp




Fri vers av Mickke
Läst 710 gånger
Publicerad 2006-04-08 12:17



Bookmark and Share


  Annmargreta
Mycket fin och en viktig text du har.
Den bevisar hur beroende vi är av naturen.
2006-04-09

  robban_bowl8
Bra dikt. Allt handlade om samma sak.
2006-04-09

  Cris
Här droppar det minsann.. Jag blir
ju nästan blöt...
fint rimmat

Tycker det är snyggt att dropparna
i titeln återkommer hela tiden i styckena

en mening som förbryllar mig: Var du
lång eller kort.. hm vem? vad? hehe
men man skall inte fatta allt i en dikt.
Kanske är det Vintern som var lång eller kort..

Den var förbaskat lång..så det blir många droppar
ner och kanske lika många upp i form av snö-

Bra!
2006-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Mickke