Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den enda texten jag skrev under 2008, nu i repris


R2e0pr0i8s

Växthusblues

Håhåhå, växthuseffekt på himlavalv nöter hål
Tomten gör dock egna klappar med såg, hammare, spik, tråd och nål
och han tar REN och miljövänlig transport i år så klart
och återanvänder allt han kan, för han är smart

Slår in klappar i returpapper och tyg
secondhandaffärer han besöker i smyg
Rudolfs mule lyser mindre röd och mindre hott
ty raketbränslet ersatts med rensåpa blott

Så nu går det glatt till när tomten med renar
tvärs över hustaken genar
Månansiktet ler med sin sorgsna blick
från ovan hon önskar ett Tellus i bättre skick

Små nissar växer hellre på friska träd än i växthus
stora tomtar och ljudet från pigga slädars sus
Tomtemor stoppar förgäves, lagar med sin strumpnål
de på himlen stora, av ozon, gjorda hål













Bunden vers (Rim) av prima donna
Läst 238 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-29 23:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra framfört!
2014-12-30

  Ronny Berk
väl förda tankar, väl värda att reprisera
2014-12-30

  Stefan Albrektsson
Eko-tomten kommer alltid åter, eko-tomten repriseras. Fyndigt - och vi har mycket att lära av tomtefamiljen!!
2014-12-30
  > Nästa text
< Föregående

prima donna