Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inkvisition

En långsam promenad längs gatan
En ljummen vårvind skingrar de flesta av staden lukter
Solen speglas i kontorshusets glasfasad
Gatan sjuder av liv men förefaller märkligt livlös
Som en färgsatt journalfilm
Hålögda främlingar skyndar förbi
Till lunch
Till möten
Bort från livet
Tiggaren utanför 7eleven förpassas till osynlighetens obarmhärtiga glömska

Tankarna styr inåt
Åt ett inre där livet tagit paus
Det privata lilla fängelse där allt är inspärrat på livstid
Utan risk att bli benådat
Du söker en nyckel som du inte vill finna
För du vill inte känna
Du vågar inte känna så du bestraffas med livet
En resa från A till B
Ett alfabet bestående av endast tre bokstäver och slutet verbaliseras inom två meningar
Med ryggen mot väggen hyllar du dem som inget visar
Med magen mot golvet tackar du dem som inget ger
Men i ditt lilla fängelse förbannar du din oförmåga att stå emot definitionen av ett liv
Att släcka blir att leva och att förtäras vad som begärs




Fri vers (Fri form) av Mike Nph
Läst 238 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-30 11:38



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!

Fastnade också speciellt för
"Åt ett inre där livet tagit paus"
Fantastisk formulering.
2014-12-30

  Kattiz
Riktigt bra! "Åt ett inre där livet tagit paus" förmedlar tydligt känslan. Älskar den!
2014-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Mike Nph

Mina favoriter
När språket tryter...