Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En underlig dröm jag hade för några år sedan, sparade då som utkast


Ansikte av guld

Den högreste mannen i den svarta slängkappan betraktar den unga kvinnan med det gyllene håret där hon sitter på huk vid vattenbrynet och speglar sig. Solens strålar reflekteras mot vattenytan och bildar ett suddigt skimmer runt hennes nakna, vita kropp. Huden ser nästan genomskinlig ut och hela hennes varelse verkar eterisk och inte alls av denna jord kommen. Bildens skönhet etsar sig fast på hans näthinnor. Men hon märker inte mannen som står där tyst som en skugga. I stället verkar hon helt uppslukad av sig själv och sin spegelbild. Hon tittar länge och granskande på sig själv. Så länge att spegelbilden till slut fryser fast vid ytan för att sedan lösgöra sig och sjunka ned och begrava sig i sandbotten. Förskräckt inser flickan att hon har tappat sitt ansikte. I stället för hennes ansiktes spegelbild, gapar nu ett svart hål. Med ett fasansfullt skri som inte slipper ur hennes strupe men som ekar inom henne, reser hon sig upp från vattnet och likt dimma svävar hon iväg som uppslukad av de vita molntussarna på himlen. Mannen går fram till vattnet där flickan suttit, sticker ned sina båda händer under vattenytan. Det verkar som att han vet precis vad han gör. Han vaskar runt litet i sandbotten och mellan hans båda händer håller han så till slut ett ansikte av guld. Ett avtryck av flickans ansikte.




Fri vers av prima donna
Läst 242 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-12-30 13:11



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jag utgår ju från att du var den unga kvinnan i drömmen, som såg sin skönhet starkare än hon såg hur någon annan såg henne...?

Men egentligen kanske du kunde varit skuggmannen lika gärna, som visste hur du månne höll på att ömsa skinn och byta ansikte...?

Känns ju skrämmande, hur bara avtrycket tycks vara kvar, men hade den guldhåriga flickan vågat stanna kvar så hade hon i bästa fall fått ett ännu vackrare ansikte...?

2014-12-30

  Veven
mystik på hög nivå...
2014-12-30

  Respons VIP
Som en mardröm!
2014-12-30

  Lars Hedlin
Starkt och nära framfört!
2014-12-30

  Stefan Albrektsson
Ett perfekt underlag till en mytiskt färgad saga i bröderna Grims anda (dvs inte de tillrättalagda, barnvänliga, varianterna som är vanligast). Otroligt bra stoff till en längre berättelse! Do it!!
2014-12-30

  Kattiz
En sagoskimrande beskrivning som förmedlar mycket känsla. Gillar!
2014-12-30

    ej medlem längre
Ibland är drömmar märkliga!
gillar det lite mystiska..
2014-12-30

  Nanna X
vackert, välskrivet och fascinerande. ett uppslag till en fantasynovell?
2014-12-30
  > Nästa text
< Föregående

prima donna