Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hade turen att bli född i en familj utan problem men många barn får aldrig känna den trygghet jag känner.


Förlorade




Fort in på rummet,
Skydda sig från mammas ilska.
Skynda sig att gömma nyckeln,
skynda sig bort från mammas hotande slag.

Fort, töm alla flaskor.
Fast det är för sent, han är redan stupfull.
Måste se till så han inte gör något dumt..
Måste se till så han lever i morgon.

Fort, stoppa fingrarna i öronen.
Mamma och pappa bråkar.
Inte höra alla hemska saker som sägs,
Inte höra pappa skrika och mamma gråta av ilska.


Förstår ni inte vad ni gör?

Rädda, för att bli slagna.
Rädda, för att hitta pappa död.
Rädda för pappa och mamma.
Lider, gör de barn som varje dag lever med er.

Det är era barn som kommer i kläm, det är dem som får ta den största smällen för era problem. Förstår ni inte de?
De bryts ner för varje gång, mår sämre och sämre varje dag. Aldrig kan dessa barn känna sig älskade. Aldrig kan dessa barn få vara barn.





Fri vers av nilla
Läst 554 gånger
Publicerad 2004-09-03 21:47



Bookmark and Share


    Mejja
Önskar så att de vuxna som texten berör - att de läste.
Att någon fick upp deras ögon för vad de gör - för liven de tar.
2006-01-22

  Isabella
; ), glömde ge omdömme : )
2005-05-04

  Isabella
OM du bara kunde berätta det till dm som borde höra det, synd bara att de är oftast de som är djupare som skriver & förstår dikter. . ¤
2005-05-04

    Göte Holmlund
verkar ha fattat en hel del...bra!
2004-09-22

    nilla

2004-09-07

  Jenny*
jag önskar att dessa föräldrar kunde läsa detta. jag förstår inte hur någon kan utsätta sitt barn för sådan ångest. hur någon kan se sitt barn gråta, och veta att det beror på än själv.
2004-09-03
  > Nästa text
< Föregående

nilla