Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag vände mig om

 

jag vänder mig om igen

nu mot fönstret

vill vakna

gå upp

inte somna om

låta drömmen fortsätta

drömmen var en mardröm

som gjorde ont

väldigt ont i själen

till slut

tände jag lampan

gick upp

drog upp persiennen

tände ljusstaken i fönstret

såg ut i morgonen

gjorde mig kaffe

försökte skingra tankarna

från nattens dröm

allt kändes så verkligt

precis som jag hade varit med

om allt som hände

jag drack mitt kaffe

löste korsord

läste en stund i min bok

ringde en vän

önskade gått nytt år

övervägde länge om jag

skulle åka till kyrkogården

och tända ljus

jag både ville och inte ville

kände inom mig

att det var det jag skulle göra

det var nyårsafton

jag har alltid varit dit och tänt ljus

det var halt

glad för mina broddar och stavar

det blåste inte

så det gick bra att tända ljuset

jag såg ut över sjön det var så vackert

såg hur dimman drog fram över sjön

bakom molnen var himlen alldeles röd

jag stannade vände mig om flera gånger

för att se den vackra utsikten

kameran den fanns hemma

minnen av det vackra

har jag gömt inom mig

 

 

anits 1 januari 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-01-02 00:09



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Fin bild!
Bästa bilden tar man med det man ser. Sparar sedan ned det minnet och minns så underbart allt var/kram
2015-01-08

  Bibbi VIP
Så fin berättelse!
2015-01-05

  ResenärGenomLivet VIP
Eftersom hjärnan inte skiljer på dröm och verklighet, så förstår jag att din dröm kändes verklig...så gott med den fina promenaden, det brukar hjälpa...
2015-01-05

  Lars Hedlin
VAckert och fint ;)
2015-01-03

  ULJO
Fint framfört
2015-01-03

    maija tuori

Du är väldigt duktig att berätta ,jag gillar dina texter !
2015-01-02

  Fem hjärtan VIP
Så vacker bild du förmedlar här..Bokmärker!
2015-01-02

    ej medlem längre
Så fint berättat!

Bokmärker!
2015-01-02

    Dan Myrbeck
Fina minnen!
2015-01-02

  Anya VIP
Vardagsnära mitt i nyåret. Fin lunk i tonen.
2015-01-02

  Eva Helene VIP
Skönt att du lyckades bryta den onda drömmens påverkan och få något annat att tänka på!
Målande beskrivning av utsikten!
2015-01-02

    maija tuori

Fint berättat och vilken vackert bild !
2015-01-02

  Ronny Berk
så vältaligt berättat, om vardags gärning och natts dröm ...
2015-01-02

    ej medlem längre
Du berättar så fint!
2015-01-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP