Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild lånad från google


Tankar och drömmar

 

när jag tagit det näst sista i burken

med lingonsylt

kom drömmen

att i höst kunna plocka mina lingon

koka sylten själv

det har inte varit något fel på den

jag köpt

det finns ändå inget som går upp mot

den lingonsylt jag kokar själv

det är det jag sitter och drömmer om

denna tidiga morgon en av dom första

dagarna på det nya året

tankarna kommer och går

om när gick i skogen med hink

och bärplockare njöt av skogsluften

och skogens röda guld

allt har sin tid

då kunde jag gå hur långt som helst

bocka mig ner över dom röda lingontuvorna

nu är jag glad och tacksam

över att kunna ta mig fram i skogen

med hjälp av mina stavar

 

anits 2 januari 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-01-02 19:04



Bookmark and Share


  Ljusletaren VIP
Vad vore världen utan minnen och förhoppningar. Kanske du annars kan köpa av en granne, bekant osv.
/kram
2015-01-08

  Ingrid Trolle
Grattis till placeringen
som mest uppmärksammad!
2015-01-05

  Ingrid Trolle
Skön text om
det röda guldet
bland tuvorna.
Får mig att känna
smaken av de rårörda.
Önskar dig ännu ett år
med lingonplock. Lägg
guldet i en säck på ryggen,
så kan du använda stavarna
också.
2015-01-05

    Dan Myrbeck
Det är nog många fina upplevelser
på samma gång vid lingonplockningen!
2015-01-05

  Bibbi VIP
Starkt.
2015-01-05

  ResenärGenomLivet
Härligt, detta att kunna ta tillvara på det naturen ger...känner din längtan...
2015-01-05

  Lars Hedlin
Stark i känsla..Tycker om denna...kram
2015-01-03

  aol
Din dikt ger vemodslängtan
2015-01-03

  tom boreland
hemmasylt ett måste
2015-01-02

  Respons VIP
Lingonplockning i skogen är stort. Njut av din lingonsylt medan jag njuter av din dikt.
2015-01-02

  Eva Helene VIP
Lite vemodigt i sin ton, visst är det en ynnest att kunna få vara i skogen och plocka sina egna bär. Den egna sylten smakar bäst!
2015-01-02

  Fem hjärtan VIP
Så fint berättar du om din längtan...
2015-01-02

    ej medlem längre
Längtan till skogen fyller mig... Fint berättat!
2015-01-02

  Ronny Berk
väl tänkt och skrivet, ja ! ser bilder som på lingonröda tuvor, ja !
2015-01-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP