Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fjortis är ett levnadssätt

Flickan som inget lär
Försöker spela någon hon inte är

Med en stil hon inte tycker om
Hon önskar att hon var som dom

Hon gör som alla andra, smycken hon tar
När hon sen åker fast gråter hon för mor och far

Och säger det var inte mitt fel
Jag var bara tvungen för att göra min outfit hel

Hon köper cigarretter och tror att hon är tuff
Om jag ska vara ärlig så är det bara en bluff

Du är för ung för att röka, det förstår du väl?
Hon har redan blivit beroende, röker i sitt fönster varje kväll

Morsan känner misslyckande
Förstår mycket väl hennes tyckande

Att se en fjortonåring stå och röka på
Undrar hur det med henne ska gå

Använder det sista av sitt barnbidrag till cigg
Och blir utnyttjad för ett ligg

Ljuger för sina vänner sin familj och sin släkt
Hon måste känna sig helt knäckt

Av langare hon köper sprit
Vet inte vad det är för skit

Dricker vodkan rent
Och kommer hem försent

Ljuger för sig själv om vem hon är
Hon säger "jag älskar dig" för hon tror hon blivit kär

Hon är alltid impulsiv
Hon lever ett dubbel liv

Med vännerna spelar hon pryd
Hemma kör hon med dålig attityd

Tiden förändras
Livet försämras

Att vara fjortis är inte lätt
Det det är ett levnadssätt

Hon ljuger för sin mor, att hon nu har blivit stor
Kan ta eget ansvar, det är det hon tror

Grupptrycket kan hon inte stå emot
Även om hon dricker förklarar dom henne som en idiot

Hon klunkar sprit som om det vore vatten
Sen kan hon inte sova på natten

Morsan säger att hon inte får umgås med folk som dricker
Hon skiter i vilket och hemifrån sticker

Dagen efter mår hon inte bra
Med tanke på föregående dag

Tänker att hon aldrig mera ska dricka
Men nästa gång blir hon den som får flaskans sista droppar slicka

Det är synd att hon ska må såhära
Och i sina handleder skära

Har man väl kommit in i det är det svårt att gå ur
Bara väntar på att det ska bli hennes tur

Hennes tur att dö
Men det är en lång kö

Det flickan behöver
Är att detta ska vara över




Fri vers (Fri form) av larsen
Läst 652 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-08 18:29



Bookmark and Share


  larsen
det är klart att du får ;)
2007-02-28

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker

4 violer
2007-02-28

    Wewill
........................... jag är helt tagen den var jätte bra. får jag spara denhär dikten på min dator i ett dokument som inehåller dom bästa dikterna jag vet. jag lovar att jag skriver gjord av larsen efter den :O
2007-02-28
  > Nästa text
< Föregående

larsen
larsen

Mina favoriter
jag hatar att älska dig