Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlakroppar II

Solen sluter sitt öga och somnar.
Drömmer att hon är en apelsin
som just lossnat från grenen,
på väg att falla genom rymden.

Stjärnorna önskar att de vore
silverlöv på det kosmiska trädet
som en natt ska fälla sin skrud
i en väldig hop av stjärnfall.

Månen vandrar över havet,
trött på sin spegelbild
i sömnlösa nätter
och längtar efter ett syskon.




Fri vers av Nitram P
Läst 190 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-01-03 04:05



Bookmark and Share


    Annika J
Fantastiska bilder,särskilt i den andra strofen!
2015-01-03

    Madeleine Ågren (Maduska)
Vacker, läser med ett leende och njuter av orden.
2015-01-03

  Corto
Skickligt :)
2015-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P