Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hon o jag på bänken ...

Vi sitter tätt intill varandra,
Hon och jag, på träbänken.
förhoppning, glädje, och uppbyggd spänning

Det börjar med en vissling,
Barnen springer, jagar, slår.
Ropar, passar, springer, fajtas,
Avblåsning, frislag, byte av spelare,
Alla placerar sig. Hon slår, snygg passning
skott på mål. Snygg räddning.

Hon som sitter bredvid mig,
hon jublar "ja" och klappar glatt
Jag ropar samtidigt "nej" frustrerad...
Senare skriker jag "ja, bra!"
Medan hon ropar "Åh nej.."

Vi önskar samma sak
- att döttrarna skall vinna o bli glada.
Men önskar också helt olika...

Tjejerna tackar varandra för matchen.
Vi tackar varandra för matchen på bänken.

Tänk att vi vill samma sak, men helt olika.
Vi ropar skriker och hejar, tvärt emot varandra, men är glada trots det.




Fri vers (Fri form) av Gulper
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-05 00:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gulper