Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte ens jag förstår

Någon tog plats i min dröm

smög in i hjärnvindlingarna

följde spända nervbanor

besökte hårt pumpande hjärta

 

Någon kom utifrån lugnet

till stormen innanför

hörde de samlade skriken

från mina ungdomsår

 

Någon hade svårt att hänga med

då jag sprang allt snabbare

ramlade, kravlade upp

sprang för livet igen

 

Någon gömde sig i mig

tolkade överlevnadsreflexer

och viskade mästrande

jag tror mig förstå

 

Det var någons största misstag

för inte ens jag förstår

Vem är då någon?

Är det mitt bättre jag?

 

© Kjell Åhsberg  




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 233 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-01-05 16:46



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Jaa... någon kan vara överjaget eller varför inte en andlig kraft, som vill stötta o hjälpa när tillvaron är tung...
Försök att få kontakt med någon... så kanske en dialog kan uppstå...
2015-01-10

  Ljusletaren
Skickligt ordat om livet. Berörd på ett bra sätt /kram
2015-01-08

    ej medlem längre
Den frågan var inte lätt att besvara.
2015-01-06

  ULJO
bra text som ger många infallsvinklar
2015-01-05

  Chawa VIP
Hm, en märklig text om händelser som väcker tankar. Denna "någon" - skulle kunna vara Det Högre Jaget, Det Sanna Jaget, som kanske viskar att allt bara är en ond dröm, och visar bättre vägar... Japp så tolkar jag!
2015-01-05

  Respons VIP
Viktig frågor men frågan finns kvar.
2015-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg