Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äsch

 

Om  sången hördes/ mellan träden/ hur vi använde orden

stegen dit.

Om kyssar brändes/ där vi stod/ betraktande  ljuset

ett pärlband/ på din hals

Om doftens  sötma/ allvaret

Som plogfåran

vattenfylld/ himlen speglad

flaggan

den sönderblåsta

en narr i vinden

 

Det är om det jag vill berätta

men ibland blir det bara tyst

Jag hör ingenting, inte ens vinden

Ju mer jag försöker desto tystare blir det.

Som om orden lagt en strypsnara om min hals

och allt jag tänker blir bara dumt och fel.

Hur musiken försvinner eller kanske

spelas falskt/rytmen bara tråkig och

sången en hes viskning

utan själ.

 

lägger örat emot/för jag vet att de finns/

En knäppning i tystnaden/ ett rop

Hallå!

ett skratt i mörkret

och jag vet.

 

Kanske i morgon

bli vi vänner igen/ orden och jag

 




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 223 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-01-21 16:39



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Orden och du borde alltid vara vänner - eller kanske betyder det mer när de väl kommer tillbaka, om man har förlorat dem?
2015-01-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar text! Ibland är man inte riktigt sams med orden. Men rätt vad är så löser det sig.
2015-01-21

    ej medlem längre
det här är inga trötta ord..
men
det är ju en anna sak ;)

(och ett rop på frihet)
+
2015-01-21

  i af apa
käraste herr kozo,
snaran be-kant
var det här
ur snaran...?!
eller det
snarlika
så...
2015-01-21

  kerstin skriver VIP
underbart fin första strof!
2015-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo