Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Musik ska byggas utav glädje"


Musikaliskt nonsens

Bach var en vänlig själ
som aldrig gjorde en fuga förnär.

Alla musikälskare märker
icke sällan hur Mozart njuter
och Schubert Lieder.

Igor Stravinskij men idag Avicii-koden.
Den utan synth må kasta första stenen
i konserthuset.
Som barn trodde jag
länge det hette konservhuset
och när jag besökte  i Stockholm
på en skolresa undrade jag
var alla plåtburkarna fanns.

Som trombonist
har jag däremot sällan
mitt drag under galoscherna.
Min urusla sångröst gör
dock att jag varken sjunger
i en kör
eller i ett kör.

Jag tillhör dock de munviga
varför jag även trakterar mungiga.

Min broder musikern
talar fortfarande
om sin barndoms
stora musikupplevelser
men minns tyvärr ej
vid fyllda sextiosju
om det var
Heidenröslein av Schubert
eller Schubertröslein av Haydn.

Tystnaden är relativ
men pausen absolut.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-08 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP