Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kiviks Äpplefestival 2004


Piratens gyllene äpplen

I Kiviks idylliska by
står Piraten för alltid staty.
Dock vilar hans gamla ben
i en namnlös grav på Österlen
invid Ravlunda kyrka
där vi alla kan styrka
oss med hans sista verbalisation,
en fyndig inskription: 
"Här under är askan av en man
som hade vanan
att skjuta allt till morgondagen.
Dock bättrades han på sitt yttersta
och dog verkligen den 31 jan. 1972."

Sedan kan vi åka till Kiviks Musteri
för att skaffa buteljerad energi.
På hösten faller vårt val
på Kiviks äpplefestival.

Hans klassiker Bombi Bitt och jag
är levande ännu idag,
fylld med humor och äventyr,
sällsamheter och vardagsbestyr.
Hans ande svävar än
över den kivikska marknaden.

Fastän utbildad jurist
blev han en lögnens evangelist.




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-09 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP