Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sonett i januari 2015


Skånsk vinter

Det är så tyst ibland de kala träden
och januaris himmel jämntjockt grå.
Nu mal den skånska gröna vintern på,
och bakom oss är julens ljusa glädje.

På åkern nära spirar redan säden.
Jag såg tre rådjur beta där igår.
Nyss hörde jag en skata eller två.
Visst finns det liv här trots ett råkallt väder.

Dock verkar jorden aldrig sluta snurra,
ty efter vinterns mörker blir det vår,
då bina åter väcks och börjar surra,

och nyckelpigor lämnar sina vrår.
Vi reder stundom ut vår livstråds fnurra.
Det är en nåd trots allt att tiden går.




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-10 16:46



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Så sant!
Vad vore livet
Om allt stod stilla.
En ömsint fin Dikt!
:)
2015-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP