Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till en underbar kvinna från Norrland med bruna ögon. Till yrket Narkossköterska.


Narkossköterskan

Söv mig
söv mig är du snäll
det gör så ont att leva.
Flyg kroppen i din fågel av stål till en helig plats.
Söv mig utan frågor om min vikt.
Jag vet att du är professionell och det skapar en viss trygghet när det sticker till.
Kan du snabbfixa en galen lust att pilla bort sårskorpor se på dåliga Tv-serier ?
Söv mig så jag orkar säga sanningar som är
för rakt på
liksom osexiga opoetiska oorganiserade okunniga osportsliga omoderna olustiga oanmälda
som doftar ljung och vågar ligga tills kvällen kommer.

Jag kräver att bli sövd nästa gång jag är på Willis för att storhandla.

Fullmånen är också MITT vakenpiller.
Vita ljuset tar sig in genom porerna
vita himmelska magman förkunnar sitt budskap.
- Om du tänker rätt blir världen hel igen.
Blind skallrar jag runt i sängen väser:
Jag är värd en jordens tunga sömn med norrländsk dialekt.
Söv mig.
Jag lovar jag älskar renar.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-10 20:29



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillar denna :)
2015-01-12

    Tommy M
En mycket härlig dikt! Här finns flera höjdpunkter, till exempel meningarna som börjar "Jag kräver..." och "Jag är värd..." Fin humor och energi i dikten!
2015-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP