Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att fråga sig, att undra och känna misstro, förvirring och kaos... Och en morgon vakan och känna, "Jag vet meningen med livet"..! Väl Mött / Janne


Sandkorn i världen.

Vi väntar. Vad väntar vi på? Sanningen om livet?
Grundprinciperna, det riktiga påståendet, om livets allvarlighet?
Härifrån, nedre botten av allting, finns bara en väg.
Upp! Mot det högre läget. Upp och mot, någonting.
Från bottenskrapet av allt liv, från det djupaste hålet, finns bara en väg!

Återhämtning. Andrum, andens rum, är i rörelse.
Stilla, stilla rörelse framåt. Lägesförändring, manöver och framåt.
Kontemplation. Eftertanke. Andrum, andens rum och andas.
Och sanningen om livet?
Att älska. Älskas och vård, tills livet självt går sönder...
Faller i bitar och blir till sandkorn i världen.




Fri vers (Modernistisk dikt) av JanneArthur
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-13 10:07



Bookmark and Share


  Tess74
Så sant och fint!
2015-01-13
  > Nästa text
< Föregående

JanneArthur
JanneArthur