Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Publicerad i Sydsvenskan


Natten

Jag vandrar i tjära med inslag av silvertärnor
i skyn: diabild i moll. Överallt omkring mig
viskar hon. Hon viskar i mina öron. I mina
öron viskar hon. Hon viskar att hon älskar
mig.

Hon viskar att hon älskar mig. Jag njuter
henne som de Älskade i halm. Som de
nyförlösta ur tonårsexplosion. Hon njuter
mig. Hon drar i mig. Natten.

Guds pensel ligger på palett och inväntar
kulörens nedkomst. Maskrosen väntar
gryning. Än tindrar tärnornas ögon och
vingar slår i nord. I nord de slår. Tjäran är
likt en klädsel omkring min form. Den
värmer inte, det är bara hon som gör. Hon
som längtar efter mig: Natten.




Fri vers (Fri form) av tony björk
Läst 146 gånger
Publicerad 2015-01-14 21:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tony björk
tony björk