Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid läsning av Bruno K Öijers Samlade diklter


Änglar med syfilis mot nattens lösen

Änglar med syfilis & brutna vingar,
hopträngda runt autodaféerna i Paris

Likbärarna som höjer de knutna händerna
mot löddrig sky

Svultna gamar som i kolonn efter kolonn
flaxar över Engelska Kanalen

Livbojar insvepta
i slaktade sjöjungfrurs avklippta sjögräshår
& guppande i det oljetäckta vattnet

Sjunkna skepp fyllda med uppsvällda kroppar
& inälvor jäsande av förnekelse

Förruttnelsens apostlar
som i myriader marscherar mot gryningen,
blodlöst leende
& med tänder av rostiga småspik

Jesus ropar från det murknande korset
men ingen lyssnar

Dieselstinkande lastbilar i konvoj
med flaken fyllda
far genom Berlins gator om natten
med släckta lyktor,
vidare mot nattens lösen
vidare mot nattens lösen
 
vidare

             
                vidare
                           

                                 

                                      vidare




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-20 07:38



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Låter litet som 'Vi sågar av honom benen, för det stora oa oa' ur en diktsamling från många årtionden sedan som lästes högt ur av en dåtida kompis. Det vill säga under nittiotalet någon gång, bara att texterna var äldre.
2015-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP