Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Så kan det kännas ibland

 

jag läser det jag skrivet

det känns som om jag

bara gnäller

det är inte alltid så lätt

när värken hållit mig vaken

i flera nätter

jag har stått och sett ut

genom altanfönstret

sett hur det varit mörkt

i dom flesta fönster

ett par fönster har lyset

varit tänt ibland

då har mina tankar undrat

om det är fler än jag

som värken håller vaken

om nätterna

ullbädden har hjälpt mig

många nätter

när jag kunnat sova gott

värken har varit som bortblåst

tyvärr hjälper den inte

nu när värken har blivit värre

och det kryper i musklerna

då är det ingen ide

att ligga kvar i sängen

hoppas på att sömnen

ska infinna sig

det känns som ett nederlag

att inte få må bra

om så bara för en liten stund

tårarna rinner

när jag ser ut i natten

jag låter dom rinna

dom läker såren

som jag bär inom mig

att få vara med min fyrfota vän

dom dagar när det är som allra värst

det gör mig glad

mina tankar blir positiva

när hon sitter bredvid mig

i soffan

lägger sin tass över min arm

så kan vi sitta länge

jag kan vi sitta länge

jag kan känna ljuset igen

låta mörkret dra bort

släppa in livslusten igen

den som jag ofta tappar

när det känns tungt

 

 

anits 20 januari 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-01-21 00:04



Bookmark and Share


  Ljusletaren VIP
Tårarna ska ut, så är det bara. Att ha en 4-bent vän som förstår ... det är guld värt/ kram
2015-01-28

  Michaela Dutius
Berörande och fin text om att leva med smärta.
Det är tungt.
2015-01-24

  Anya VIP
Starkt och berörande. hoppas diktarjagets värk lättar!
2015-01-23

  ResenärGenomLivet
Tror det är bra att kunna skriva av sej, så som du gör...varma kramar till dej, men hopp om att du snart ska må bättre...
2015-01-22

  Fem hjärtan VIP
Berörs av din text! En varm kram till dig!
2015-01-21

    Dan Myrbeck
Allt kommer att bli mycket
bättre när det blir vår och
sommar.
2015-01-21

  Eva Helene VIP
Berör och värmer samtidigt. Får i mitt inre en fin bild av skrivarjaget och den trogna hunden där i soffan. Hoppas värken drar bort i takt med att mörkret gör detsamma!
2015-01-21

  Lars Hedlin
Din text berör mig inom! kram
2015-01-21

  ULJO
Berörs djupt av din text
2015-01-21

  Bibbi VIP
Tillståndet känner jag igen.
2015-01-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP