Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tystnaden


betong
tunga moln
grå vardag

sorg i hjärtat
trött i själen

ångesten har än en
gång kidnappt
mitt sinne
mitt jag

nu är jag bara
rädd
som en liten
skit av ingenting

- rör dig så
- tala si
- tänk dig för
- skydda dig

ingen får märka

alla ser!

för
jag blöder
ångesten skriker ut
sitt fula tryne

kan inte
längre
gömma mig

allt blir bara fel

han lovar
finnas vid min sida
ändå växer irritationen

gör rätt då..!



tar ett bad
ångesten håller ett
stryptag
jag är tyst
säger ingenting

vattnet kallnar

längtar till våren
varma sol strålar
som räddar mig
tillbaka till livet

- oj klockan är nio

går upp
ur kallt kar
lite kaffe
ut med hund

ber om nåd
att orka en dag till














Övriga genrer av agneta pichler
Läst 388 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-01-22 09:05



Bookmark and Share


  Quasimodo
En starkt berörande text om livets olika skiften och varande i en mening som ibland är svår att förstå.
2015-07-12

  Carina Bendix
Stark och berörande text. Kram
2015-02-07

  issac.a.m
Berörande...
2015-01-25

  Fem hjärtan VIP
Dina ord berör på djupet..! En av dina bästa, tycker jag! Styrkekram!
2015-01-25

  ULJO
Text som berör
2015-01-22

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket berörande...
2015-01-22

  bumerang
Naken beskrivning.
Känslan av ett nedkylt badvatten
säger en del.
Nåden finns ju med, tack och lov.
Jag vill skicka ljus och värme,
det blir den bestående känslan från mig. Kram fina du!
2015-01-22

    Dan Myrbeck
Berörande, bra, får mig att tänka på:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1748010

2015-01-22

  Järnkatten
Ja, vissa dagar känns förlorade från början, gråkall rå vinter gör inte saken bättre när den inre gråten gör sig påmind i ögonvrårna. Du fångar känslan väl...
2015-01-22

    ej medlem längre
Den griper tag.. men är ändå
fruktfull! Söta du!
2015-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Blir starkt berörd!

Ber om nåd att orka en dag till
2015-01-22

  Lars Hedlin
Ord som känns på djupet! kram
2015-01-22

  Ronny Berk
väl formulerad poesi, förmedlar mig som läsare diktarjagets längtan ...
2015-01-22

  tony björk
det känns bekant.
Lev en dag i taget bara för att orka.
en dag i taget.
ett andetag i taget.
en blinkning i taget.

2015-01-22

  Lärling
Starka och berörande ord. Kram!
2015-01-22
  > Nästa text
< Föregående

agneta pichler
agneta pichler