Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Associationsbanan - en nyttig frukt


Det ena leder till det andra

Det ena leder till det andra,
associationsbanor läggs ut och tas i bruk,
medvetet och omedvetet,
mellan det yttre,
barnens lek där ute
och deras höga röster,
och det inre,
mina tankar, känslor och minnen.

Den inre medvetandeströmmen
kan inte på något sätt hejdas,
kanske kan den delvis styras,
men det bästa sättet att komma vidare
och inte mala på och älta ständigt
i samma gamla tankespår,
är att öva sig i att släppa taget,
att inte envist hålla kvar,
utan låta associationerna ha sin gång.

Så leder det ena till det andra:
släpp taget och låt tankarna
flyga fria iväg över vidderna!
Allt registreras ändå någonstans
i och av det ständigt närvarande minnet,
den inre observatören, ”själens furir”,
och finns där lagrat i eviga materier,
om än inte alltid så lättillgängligt,
när och om du behöver aktualisera det.

Intet går förlorat: saknar du det?




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-23 10:16



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En text så god som någon. Ibland behöver jaget tröstas av annans ord. Vad är väl då bättre än att söka sig till någon annans penna och de spår av blyerts en sådan tingest lämnat efter sig mellan en gryning och nästa. Jag fann denna att ögna genom och få en smula stilla mitt upprörda sinne. Det skall handen som förde pennan här ovan ha tack för.
2015-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP