Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt i Vintergatan

Framtiden hänger och dinglar
i Vintergatans trädgård
drömmar färdas på öppet hav
gårdagens vind har avtagit

Kvällen är kommen och solen bärs i säng
månen klättrar upp på stegen
är på festhumör, bjuder på porlande månvin i denna försommar natt
glömmer bort tiden
skrattar och säger att tiden bara leker tafatt

Nattens väktare säger att nu är det dags
Att dra in seglet att ankra upp
gå till vila, för att ännu en dag skall få vakna upp

Mina drömmar lägger sig till vila
men innan dom somnar in
tittar dom upp ser in i framtiden
som hänger upp drömmar på tork i Vintergatans trädgård




Fri vers av backsippa
Läst 483 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2015-01-23 23:35



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
"hänger upp drömmar på tork i Vintergatans trädgård" - så fint!
2015-02-21
  > Nästa text
< Föregående

backsippa
backsippa