Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Snölandskap

 

jag ser ut över det vita snölandskapet

det är vitt

det är så vackert

det är så vitt att det gör ont i ögonen

snöhögarna är stora

efter att den som röjt snö

sett till att det blivit rejäla högar

där barnen nu leker

och ser ut att ha så rolligt

jag har inte sopat av bilen efter sista

snövädret

det ska jag göra i dag

har jag tänkt

om det blir av eller bara en tanke

det kommer att visa sig när

dagen är slut

jag ser ut över nejden

ser fåglarna hur dom kommer flygande

äter lite av maten jag hängt ut

dom stannar inte länge som förr

det finns ingenstans att gömma sig längre

några sätter sig högst upp i häggen

där finns några kvistar kvar

som det går att gömma sig en liten stund

för skator och kråkor

det är varmare i dag

som gjort för en tur men sparken

allra först innan jag gör något annat

ska jag få i gång mina stela leder

se till att inte värken blir så jobbig

som den var under går dagen

jag måste lära mig att ta ett par värktabletter

det är något jag inte tycker om

men för att ha en någorlunda bra dag

ska jag lyda min läkare

och göra det

 

anits 24 januari 2014

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-01-24 09:40



Bookmark and Share


  Ljusletaren VIP
Så fin utsikt du har (ser på ditt foto)!
Ja vintern är så fin, så fin och allra helst när solen smeker in allt/ kram
2015-01-28

  ResenärGenomLivet
Vinterlandskapet kan vara så vackert...fint skrivet...
2015-01-28

    Dan Myrbeck
Fin skildring
och
Fin bild
!
2015-01-26

  Bibbi VIP
Gillar!
2015-01-26

  Fem hjärtan VIP
Mycket vacker vinterberättelse..!
2015-01-25

  Lars Hedlin
Vackert och härligt!
2015-01-25

    ej medlem längre
Tack för denna vackra bild och text i naturens tecken!
2015-01-24

    ej medlem längre
Trevligt berättat om en dags liv....
2015-01-24

  Michaela Dutius
Tabletter är ju att fördriva ont med ont.
Men ibland är det så man måste göra.
2015-01-24

  Popangelov
Tack för dessa vackra vintriga bilderna!
2015-01-24

  ULJO
Fin vinterdag att ta vara på. En promenad i snölandsskapet är balsam för själen om din värk tillåter det förståss. Allt gott till dig.
2015-01-24

  Ronny Berk
vintrigt vacker bild till den berättande texten, ja !
2015-01-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP