Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juudean kansa



Juudean kansa,
Te jotka olette kokeneet Egyptin pakolaisajan,
Suuren hajaannuksen roomalaisten verilöylyn jälkeen,
Te joita on vainottu
monen kansan taholta vuosisatoja,
te joiden joukossa on vielä ihmisiä,
jotka muistavat kuolemanleirien hajut ja kauheudet
te joille annettiin vihdoinkin oma maa veljeskansanne rinnalla,
veljeskansan aina Abrahamista ja Hagarista lähtien
Oletteko unohtaneet Siinain vuorten kymmenen käskyä
Ja niskoittelette Jumalanne kanssa kuin kultaisen vasikan aikaan,
Kun ahnaasti havittelette Palestiinan oliivilehtoja,
Rakennatte Berliinin muuria huomattavasti isomman muurin,
Tapatte naisia ja lapsia sokeasti tarkkuuspommeillanne
Itse Istuen nojatuoleissa vuorilla katsomassa kuoleman ilotulitusta
Te annatte pelon elää sydämessänne
Huolimatta että olette Valittu kansa,
Ei Herranne tätä teiltä vaadi jos ei suokaan,
ihmisten tahtoa on tuhota naapurikansanne,
tehdä heistä teidän palvelijoitanne
Onko lapsensa hautaavan palestiinalaisäidin suru
pienempi kuin juutalaisvanhempien Auschwitzin porttien erottelussa?
Käyttäydytte samoin kuin entiset piinaajanne,
Te kylvätte kuolemaa kuin Palestiinan viljelijät jyviä kuivaan maahan,
Tuhoatte satavuotiset hedelmä- ja oliivilehdot,
Palestiinalaisten elinehdot.
Oletteko unohtaneet mikä työ oli saada erämaa kukoistamaan?
Kibbutseillanne olivat tuhannet auttamassa teitä,
Mutta te ette auta veljeskansaanne,
Vaan teette heidän elämänsä vaikeaksi,
Te viette heiltä maat ilman oikeutta,
Rakennatte talonne heidän tonteilleen
ettekä välitä kansainvälisistä sopimuksista
ettekä Jahven käskystä olla himoitsematta toisen omaisuutta.
sitten te ihmettelette kun palestiinalainen vaatii oikeuttaan ja nousee teitä vastaan.
Te ette ikinä hyväksyisi samaa kohtelua kohdallanne
Oi Israelin kansa,
Heittäkää pelkonne ja väärät johtajanne,
Miehet joille valta ja raha on tärkeämpää kuin kansanne tulevaisuus,
Näille arvoille ei saa pysyvää rauhaa
Se jolla on antakoon ja jakakoon
Se joka pystyy auttakoon
Väkivalta luo vain väkivaltaa
Ja vie tulevaisuuden mukanaan.




Fri vers av Esa Salomaa
Läst 415 gånger
Publicerad 2015-01-25 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Esa Salomaa