Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låsta dörrar

Alla dessa gånger jag stått ute - trött och kall - på grund av en låst dörr.
För mig är det ett tecken på att något gått väldigt snett när vi alltid måste låsa om oss.
Dörrar in till lägenheter eller rum borde bara behöva vara stängda, inte låsta, och ändå respekteras. Respekteras på det sättet att en aldrig bara stormar in utan att knacka.
Jag förstår och vet att en låst dörr kan innebära en frihet - friheten i att ingen kommer åt en!
Men om en fick vara ifred bara genom att stänga en dörr, då skulle en aldrig behöva låsa, och en skulle aldrig behöva uppleva hopplösheten det innebär att stå på utsidan av en låst dörr och inte komma in bara för att en glömt ta med sig nycklarna.




Prosa av oresonlig
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-26 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

oresonlig
oresonlig