Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödesdigra konsekvenser





I den gamla byn

Hade hyllats som en hjälte
Riskerat sitt liv för att rädda en annans




I den nya byn

Utsattes för spott och spe
Kallades byfåne




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-01-28 10:34



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Människor kan reagera hur
olika som helst.
2015-01-29

    ej medlem längre
Så det kan gå, ja tydligen är vi inte lika värda i allas ögon, sorgligt att vi alltid måste passa in.
2015-01-29

    AgnesKenshin
igenkännande! precis som Anya säger
2015-01-28

  ULJO
Tragik möter verklighet i din fina och tänkvärda text
2015-01-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Tragiskt öde, som berör ens inre. Sådant borde inte hända.
2015-01-28

  Ingrid Trolle
Starkt berörande
väl framförd text
om människors
illvilja och elakhet
2015-01-28

  Lars Hedlin
Bra och starkt framfört
2015-01-28

    Sefarge VIP
Bra insiktsfullt
Skrivet! :))Om
Den värderingsmall
Vi lägger på varandra!
Som Anya tog upp:
På arbetsplatser.
Men ochså i föreningsliv
Idrottsklubbar:Hon är så dålig!
Hon kan ju aldrig göra mål.
Så bytte hon klubb och
Gjorde hur många som helst!
Beroende på att man gav henne
Andra förutsättningar!


2015-01-28

    ej medlem längre
Ibland passar inte pusselbitarna in i varandra....då får man nöta ner kanterna...
2015-01-28

  ResenärGenomLivet VIP
Bra skildring av verkligheten...
2015-01-28

  louisegirl
Griper tag i hjärtat..
Bra skrivet!
2015-01-28

  bumerang
Ruggig bild du skapat.
Hängning utan möjlighet
till prövning.
Varsamhet skriker texten.
2015-01-28

  Anya VIP
Intressant bild av en människa... tänker på alla arbetsplatser som kanske är vår tids "by" och de som utsätts för mobbing där.
2015-01-28

  Angel of love
Berörande text.
2015-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP