Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du är

 

tonen

den ton

 

 

vilken rör vid

trådarna

ur silver smidda

 

 

 

nycklarna

kan du

ana

 

jag begav mig till skogen

där människoblommor växa

så skira i bladkronor

så vackra

 

vävda av det vilket hon andas

pärlemorblad havsblad gryningsblad

det går att se igenom dem de har intet att dölja

ty de är sannhet ur det dolda stiget ren

de nakna ansiktena

 

i mitten synes de mest sällsynta pärlor

pärlorna lyser upp

i milda toner den dunkla natten

 

där vandrade jag en stund så lycklig

plötsligt stelnade bilden

eller knöts mina steg samman

is lades

dun

blad

begynte falla

smälta

fuktade mina sinnen

 

jag bars in i mina släckta rum

ej helt släckta

ty en vakarlampa skimrade

 

det kunde ha varit

havets slutna mussla

kröp in i hörnet

en skugga

 

så begynte

vakarlampan mjukt nynna

 

jag såg att lampan var

mina kupade händer

vilka höll lågan

 

insåg sakta att detta är ej det slutna

hörde dina ord

du är vacker

jag kunde

ta in

orden

 

varsamt öppnade jag musslan

såg i spegellågan mitt hjärtas urton

 

bakom mina ögon spreds ljus

detta är spirande insikt

i detta förblir jag

 

 

 

älskade

 

 

du är

 

 

tonen

den ton

 

 

vilken rör vid

trådarna

ur silver smidda

 

 

nycklarna

kan du

ana

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 235 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-01-30 17:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Underbart i själens djup når din värme!
2015-02-01

    Sefarge VIP
Kärleksfylld
Balsam Dikt
För själen!
2015-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser