Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan efter .

Du isens och snöns prinsessa, du kom med vackraste vitt.
Du bäddade in marken och vattnet, med flingan från skyn som är ditt.
Du kyler ner marken och havet, gör rimfrost på tallar och hus.
Du håller upp handen och snöar, du gör våran jord vackert ljus.
Men än så vackert med flingor, så längtar jag ändå till vår.
Så snälla far norrut och glittra, så värmen vi åter får.
För jag längtar till blommande ängar, till solen och värmen igen.
Höra småfåglar sjunga och jag få gå bar, till värmen och glittrande hav.
Res norrut du kylans prinsessa, kom åter när året är slut.
Ge våren en chans till att komma, låt våren få göra debut.




Fri vers (Fri form) av majsis
Läst 169 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-02-01 13:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

majsis