Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintergäck

 

Jag bryter inte ner orden, de får stå för sig själva

Min arm har brytmärken

Jag snubblar över dem. Orden. Mitt mellangärde värker

där harven har gått. Slåttergubben blommar inte när snön faller

fnittrar snöänglarna i kapp. Barfota isbomull. Minusgrader och kölden är hård

– Vad är detta för tok?

– Jamen du, ett tankeexperiment, vad säger du?

– Tala till mig då?

– Vi ger det en chans ...

I grådimman, i gryningen, kryper köldfingrarna nära.

En kyss på ditt ögonlock. Vaknar du då? Känner du värmen från mina läppar eller är det bara vinden?

I fönsterkarmen viskar den ditt namn. Hör du?

Tystnaden leker i mitt hår, när jag tänker på dig sjunger den. Ser du hur gryningen gäspar och sträcker ut sin kropp mot dig? Ser du?

– Varför viskar du?

– Jag viskar inte.

– Det gör du visst.

Under snötäcket leker vintegäck med din andedräkt och gör den till iskristall. Känner du hur det glittrar av skratt?

Ropar hej för att du ska höra att månen är full.

Men snälla viska tillbaka, säg orden

scenskräcken frös mig till is, gjorde mig stum.

Bara dina fingrar mot min amorbåge kan få mig att 

tala igen.

Räck mig, väck mig

vintergäck




Fri vers av Kozo
Läst 246 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-08 21:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så vackert, kan se bilderna du målar upp. Vackert "bara dina fingrar mot min amorbåge kan få mig att tala igen."
2015-02-09

  Scarlett Miryam VIP
Scenskräcken kan frysa vem som helst till is... bryt inte ned orden, men huvudsaken är att de inte får bryta ned dig! (och gäcka gäcka gäcka)
2015-02-09

  i af apa
så helt
i vintergäck...

vad bra!!
2015-02-08

    ej medlem längre
många namn
ur
fönsterkarm,
snyggt! +
2015-02-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart fint diktat!
2015-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo