Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöänglar

De tre vännerna promenerar i sin barndoms
park. Stora flingor yr omkring dem och på
marken ligger ett fluffigt snötäcke.
- Minns ni snöänglarna? frågar Barbro och
fångar en flinga med munnen
- Visst kommer jag ihåg. säger Mari. Lekfull
stämning när det snöade.
- Pia var den största entusiasten, säger Märta
- Ja, alltid. Ända tills hon valde att lämna livet.
Barbro suckar.
- Hon valde inte, hon var sjuk. Rösterna sa åt henne
att hoppa från klippan.
- Tjugo år sen nu. påpekar Mari. Ska vi göra änglar
som förr?
- Viss skillnad på att vara tio och sjuttio, säger Barbro.
Vi kanske inte tar oss upp.
Kvinnorna lägger sig ner i snön bredvid varandra
på lagom avstånd så att de kan röra sig fritt.
Armarna gör vingar och benen fotsida kjolar.
- Härligt att vara änglamakerska, säger Barbro
- Vilket är något annat, säger Märta och reser
sig försiktigt.
Alla tre står och betraktar sina verk.
- Men det blev fyra änglar, utropar Mari. Vem
gjorde den fjärde?
- Det vete gudarna. Barbro skakar på huvudet.
- Pia kanske, föreslår Märta.
- Hon vill vara med och leka! säger Mari.




Prosa (Kortnovell) av Gunnel Eriksson VIP
Läst 437 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-02-03 10:20



Bookmark and Share


  Amari
Även vuxna får ha
barnets fantasi intill sig.
Mycket rar text, som lämnar över
till läsaren, att själv få begrunda.

2015-10-03

    ej medlem längre
Vakkert dikt. Elsker ordene og historien. Du er flink til å skrive :)
2015-02-16

  Deva
Vilken fin berättelse! Du får med så många aspekter av livet på så få rader.
2015-02-04

  Anya VIP
Åhh vilken fin...med magisk realism. Denna blev jag förälskad i. Så bra!
2015-02-04

    Birgersdotter VIP
Härligt skriven ...
2015-02-03

    ej medlem längre
Verkligen en härlig återträff i minnenas allé ... och vilket bra slut!
2015-02-03

  Marita Ohlquist VIP
Går rakt in i själ och hjärta.
Väcker tankar och känslor.
2015-02-03

  limerick
Fint - vänner för evigt.
2015-02-03

  Gunnel Eriksson VIP
Har gjort som Njord rådde mig,
tagit bort sista raden
2015-02-03

  RitaBrunner
Spöken och änglar. Härlig berättelse Gunnel!
2015-02-03

  Njord
Fin text!
Skulle kunna ta bort sista raden man förstår ändå!
2015-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel Eriksson
Gunnel Eriksson VIP