Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den välklädda kvinnan på pendeltåget

Idag känner jag mig säker
Jag har mina svarta kläder
Frisyren ligger perfekt
Vitt mot svart

Boken i knät
som nyss var så intressant
lockar mig inte längre
Jag tror att jag sover en stund

Varför sitter den där mannen mittemot
och stirrar så granskande?
Har jag spillt på mig?
Har jag fått en finne på näsan?

Jag tror att jag blundar
och håller verkligheten borta
Varför måste mitt ansikte
vara så blottat för världens ögon?

Jag älskar kontroll
Nyckeln i väskan är på plats
Jag kommer in vart jag vill
Nu är det snart slut på den här resan

Dessa granskande nyfikna ögon
Han gör mig nervös
Nu ser han att jag rodnar
Nu ser han att blicken flackar

Nu är det bara sekunder kvar
Handskarna - där är de
Nyckeln - där är den
Väskan - på plats

Jag känner mig säker
Jag känner mig säker




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-03 10:54



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Funderingar kring hur omvärlden uppfattar oss som person kan ibland bli ganska frustrerande. Det är lätt att göra stor sak av ingenting.
2015-02-03

  Marita Ohlquist VIP
Tänkvärd text om att känna sig säker respektive osäker inför någons ögon.
2015-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP