Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Gammal ilska

Gammal ilska
ligger travad
som glödheta tegelpannor
långt ner i magens lagerbäddar

Gammal ilska
söker förgäves
sitt berättigade sopsorteringsfack
på varenda svenska sopstation

Gammal ilska
gör små oskyldiga barn rädda
och pudlar med skakiga bakben
ännu mer nervösa

Gammal ilska
söker sin personliga lisa
i kryddoftande yoghurtbad
eller citrondränkta kallvattenduschar

Gammal ilska
tränger in på gymmen
slår näven i bordet
och kräver en förstående tränare

Gammal ilska
väcker dig på natten
och mumlar obegripliga klagosånger
till du stupar av trötthet

Gammal ilska
är en tragisk barlast
för varje livsälskande människa

Gammal ilska
behöver en förstående vän
men skapar bara fiender




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-04 07:59



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Bra skrivet och med glimt eller så om en utbredd farsot.
2015-02-08

  Kjell Åhsberg
Gammal ilska --- onödig barlast, men svår att kasta av sig. Hittar du ett recept får du gärna berätta!
2015-02-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
Gammal ilska är förödande.
2015-02-04

  Henrik Krantz
Ojoj. Det här var bra. Smart och med bra flyt!
2015-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP