Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vändkrets - bortom Rubicon


Där skorpionerna vandrar och koleran drabbat de sökande. Brinner elden, doftar askan, söker sig det oklara ur den röda jordens mun. Kanske samlas vi där. Och lägger våra händer i elefanternas spår. Kanske vilar vi där. Och karvar våra minnen i stenar ingen kommer att läsa. Jag svarar inte. Jag drar min kniv, delar citronerna och söker en gryning.




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 236 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-02-04 21:27



Bookmark and Share


  agneta pichler
alltid..
verklig i drömmen
2015-02-06

  lodjuret/seglare VIP
Absolut och avgjort en upplevelse att läsa rader som dessa. Finemang.
2015-02-05

  Nanna X
fin koncentration!
2015-02-05

    Sefarge VIP
Denna text ger så mycket.
Som ett utdrag ur en hel roman
En fruktkorg av känslor.
Härligt skaldat!!
2015-02-05

  evana
Du skriver så bra. Vill låta din eld brinna lite längre..
2015-02-04

    Silverbjer
Så vackert och betydande. Dina texter innehåller alltid ett djup, i ett enkelt och tilltagande språk. Och så twistar du till det med lemonad på slutet, även om gryningen representerar en ny början, som representerar en evighet? Eller bara hopp om en bättre dag. Älskar händerna i elefantspåren.
2015-02-04
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP