Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plantering och jord


om morgonen
planterar jag en valnöt
lägger örat mot jorden
hör hur den växer
tänker på hur det skall bli
att ligga sovandes i dess skugga

men nu 

är lundarna fulla
av män och druvor
av kvinnor och citroner
av barn och getter
och mig

som ingen främling är

jorden på mina fötter är torr och varm
där jag går mellan och delar bröd och vatten

oliverna väntar








Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 257 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-02-05 11:24



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Skön kontrast, en ensam valnöt mot fulla frukter i plural...

Och om ett par veckor inleds Getens år (för dem som tror på kinesisk astrologi) - kanske kan bli en högtid för dina återkommande getter?!
2015-02-05

  i af apa
som ur
Grekland...

oliver bröd & vatten räcker
för livet...
2015-02-05
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP