Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hej då morsan


Lillebror

bli sin egen
lilleman vaknar nu när det är som kallast
han som teg om var det gjorde ont
i timmar satt jag vid sängen innan det onda värkte ut
fint fint ljus du fanns så djupt inne i dig att det tog lång tid genom alla hemliga dörrar och självförminskande hänglås
lillebror ska bli stor nu även han
vi dricker kaffe och tee i allvarets stund
avskedets stund har varit utdraget mot den här stunden
inget JohnBlundande mer
nu är det arbetsförmedlingen,försäkringskassan och egen tvättkorg
Han tar bussen till vuxenlivet med femhundra på fickan
De lenaste kinderna ska spela kort och gud vet vad med andra unga män
jag vet inget vilar med kisse i soffan
man får ju ge sig till slut.







Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-06 17:26



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så ömt skrivit
2015-02-07

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt!
2015-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP