Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beundra min svans

Det här mötet
handlar om barn
som har det svårt
men alla katter
som kommit hit
har så kolossalt tjusiga svansar
som de så gärna vill visa upp

Inte bara svansen
utan de vassa klorna
den skinande pälsen
och de mjuka ömtåliga trampdynorna

Och alla tycker om att jama
för att bli en särskild
och inte en i mängden

Och alla tycker om att väsa
för att skrämmas
men ändå få respekt

Och alla tycker om att slicka
på varandras päls
så alla ser att man är givmild

För det handlar ju om baaarnen
som har det svååårt
jamar alla katter i en kör




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-05 23:24



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Man säger att ärlighet varar längst. I den här texten är det tveksamt. Deltagarna har tydligen annat i huvudet, att synas och beundras.
Bra påminnelse om hur det allt för ofta ser ut!
2015-02-07

  Anya VIP
Jag läser din text som en metafor för hyckleri. Att man låtsas att man vill hjälpa men egentligen vill bli beundrad. Svårt var gränserna går. Finns äkta altruism?
2015-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP