Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Citrusprästen och pyttelite bandage

 

Jag har en banjo och en plan, säger Citrusprästen så casual att jag sätter limoncellon i halsen. Inte på det diskreta sättet, utan självklart, med sprut genom näsan och frust som jag nästan kvävs av. För Citrusprästen är aldrig casual. Han är bombastisk och fräck som en gattjuv, men casual. Aldrig. Vad är haken säger jag misstänksamt när jag åter kan andas. Vad är haken, den skumma fidusen, blobben i mitt hår? Citrusprästen tittar på mig med sina snällaste ögon. Klappar mig på kinden och visslar ledmotivet från Hajen. Andeliten, Andeliten, var finns tilliten? Det hjärtliga förtroendet? Jag har en banjo och en plan. Allt du behöver ha, är jordgubbssaft och plåster. Och kanske pyttelite bandage. Så tar han mig i handen och kliver över kanten. Den mellan kontinenten och horisonten. Och jag. Jag tänker att pyttelite bandage. Det är ett understatement. Men va fan. Limoncellon var god.




Prosa (Kortnovell) av AgnesP
Läst 270 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-02-07 22:42



Bookmark and Share


    fosterskog
Så djävla begåvad är Agnes.
2015-02-18

  Silverstripe
En charmhistoria :)
2015-02-08

  Nanna X
känns som om jag känner den där prästen... dina ord går rakt in.
2015-02-08

  i af apa
underbar...!
2015-02-07
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP