Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Mitt diktarjag skriver dikter

Mitt diktarjag
skriver dikter
skapade i mörkrets kammare
som en glipa
i verklighetens anpassning

Sånger och dofter
från den överraskande gläntan
av ljus och värme
i ett vilseland
av mörka allvarliga granar

Den ensamma rösten
i den skanderande folkmassan

Viskningen bland skriken

*

Personligt diktande
är som en könssjukdom
vårdas gärna i tysthet
inom skammens gränser
men kan bli både pinsam och stötande
om den ventileras offentligt

Söker sig till likasinnade
på diskreta mötesgränder
på det allmänna nätet
där det svåra hoppets
hemliga och gruvliga uttrycksförsök
kan uttryckas och responderas

*

En lisa för själen
en antydan till stolthet
och ett hopp om en framtid




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-02-08 11:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Känner igen dina tankegångar här ... var nog lite försiktig när jag började skriva på nätet ... men jag måste få säga vad jag känner utan att förhoppningsvis "inte" såra nån eller bli för privat!
2015-02-09

  Agneta Westerberg
Att skriva det äkta kan innebära ett utelämnande som kan såra. Känner igen känslor av skam och censur.
2015-02-08

  Kjell Åhsberg
Vari ligger skillnaden mellan personligt diktande och fiktionaliserat diktande? Vem kan i så fall avgöra om det är det ena eller det andra?
Jag tror inte man ska vara rädd, utan skriva rätt upp och ner det som kommer inifrån, så får läsaren gissa om han/hon vill. Huvudsaken att man är nöjd själv!
2015-02-08

  Anya VIP
Själv försöker jag skriva personligt men inte privat. Det är svårt!!!
2015-02-08

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text om skillnaden mellan olika upphovsmän.

2015-02-08

  Mats Edin VIP
Allvarliga granar - snyggt även utanför gränderna
2015-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP