Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack Anya för att du fick mig att minnas


Guds ishockeyklubba

Nyårsafton 1961
vi får besök av tant Berit
och hennes tvillingflickor
som är fyra år gamla precis som jag

Efter middagen skickar mina
föräldrar mig i säng
men tvillingflickorna
får minsann vara uppe

Tant Berit får bära all min ilska
Jag skall hämnas grymt och rått
När jag lär mig läsa och skriva i första klass
skall jag skriva en stor skylt där det står
JÄVLA JÄVLA JÄVLA TANT BERIT

Efter den smällen kommer hon
aldrig att resa sig igen

Vilar nöjd och trött
och tittar på ljusglipan i taket
och tänker att det är
Guds ishockeyklubba

På tolvslaget hörs alla mistlurarna
från båtarna i hamnen
ända fram till vår trerumslägenhet
i Biskopsgården

Men då har jag redan somnat




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-02-08 18:45



Bookmark and Share


    fosterskog
Söt & fint flimmrande med bilder.
2015-02-12

  Kjell Åhsberg
Fin skildring av hur orättvisan kan slå, men hämnden är ljuv sägs det. Som läsare undrar jag hur det gick när du äntligen kunde skriva. Eller ... är det det som kommer nu?
2015-02-09

  Anya VIP
Gripande om ett barns orättvisa känsla. Men barnet verkar ändå nöjd och trött. roligt att jag kan vara en inspiration. :o))) Tycker om dina texter!
2015-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP