Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mor och barn mor och barn mor och barn

Ditt huvud är fullt av små fåglar
av dofter du samlat.
Ett sanningsserum är du
mjölkvit hud genomskinlig som ett kyrkfönster
du är en stjärnkikare
pekande mot världen och dess hårda yta
människors diskreta lögner är bränsle på din tunga.

Livstråden gick av som ett trolleritrick
flera gånger om dagen
jag stod bredvid med huvudet i en skål ifall att...

Din hunger var lika absurd som skärseldens
så många tunna påhittade sidor
svart och vitt
liten obegriplig text full av änglar och djävlar.
Inget att skratta åt.

En brunn av kött

du höll mig

i ett regn av eld som tänds när sjukdom slår vilt omkring sig.

Silvertrådar mellan människor kan inte bevisas
om hon är ledsen ringer trådarna skaver odjursblicken hackar röster sönder minutrarna.

Kan man slå sönder sandkorn
slå ihjäl tystnaden inuti sandkornet.

Idag ringde hon rösten stolt stadig.
Mamma jag ska köpa ett stetoskop så jag kan öva
öva att lyssna till ditt hjärta.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 917 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-02-09 19:41



Bookmark and Share


  Skatflickan VIP
Du skriver så förunderligt eget,vackert! Tycker verkligen om äktheten, det skaviga, vackra och fula, hur du kombinerar allt
2023-06-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Språklig virtuositet
2015-05-17

  i af apa
en text att se
stjärnorna med...
2015-02-10

  Måna N. Berger
Stark och vacker text om en relation som håller genom skärseldarna.
Det här berör mig djupt:
"Ett sanningsserum är du
mjölkvit hud genomskinlig som ett kyrkfönster
du är en stjärnkikare
pekande mot världen och dess hårda yta
människors diskreta lögner är bränsle på din tunga."
2015-02-10

    Lena Söderkvist VIP
Nu blir jag faktiskt tagen! Vilken underbar känsla, för att inte säga känslighet!
2015-02-10

  lodjuret/seglare VIP
Kärleken mellan barnet och föräldern skulle bevisas, upplevas.
2015-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP