Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten vinterdikt

Det finns olika sätt att värma sig
ändå är alla kakelugnar så lika,
runda, fyrkantiga
höga, låga.
Men elden i dem
kanalerna
förmågan att suga upp värmen
och att avge den är densamma.
Själv sitter jag med ansiktet mot glöden,
ibland med ryggen till.

Den rätta värmen rusar i rummet
studsar, söker, väcker minnen:
Far lägger ännu en klamp på elden när
äpplena är färdigstekta,
draktungorna börjar än en gång
girigt slicka omkring sig
medan sagans röst
långsamt och tryggt förvandlar allting till aska.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 321 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2015-02-10 20:08



Bookmark and Share


  axveronika
nära kroppsminne evigt
2015-03-12

    dreamoflife
En av dina bästa, om jag får tycka till!
2015-02-19

  Lily Lisbon
Ditt språk är så som språk är allra mest verkligt för mig; det vardagliga och de drömlika formuleringar som gömmer sig däri. om man tänker utan att tänka på just att man gör det- då visar de sig, ord som dina. jag kan inte fånga dem. Men det kan du. tack min vän.
2015-02-12

    Melona
Du skriver så varmt. Haha, det kan man ju sannerligen säga, men också med stor vördnad. Jag tycker om dikten som resonerar och visualiserar för sig själv, om idag och igår.
2015-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist